Utvändig tvätt

När du kör din bil utsätts lacken konstant för elementen; det blåser smuts och sand på den medan värme och kyla turas om att bita och bleka. Under vintern bryter vägsaltet ner lacken och skapar grogrund för rost. När din bil får en rekond hos oss handtvättas den först med mild avfettning så att allt salt, smuts och tjära försvinner. Sedan polerar vi lacken för att få bort alla små repor som elementen och även maskintvättar åstadkommit. När bilens lack är så ren och blank som möjligt maskinpolerar vi den och, om du vill, vaxförseglar. En vaxförsegling skyddar lacken på ett helt annat sätt än en vanlig vaxning. Du behöver inte alls oroa dig för den på samma sätt längre, alla föroreningar får mycket svårare att fästa och blir lättare att tvätta av. Självklart glömmer vi inte motortvätt, fälgrengöring eller att putsa rutorna!

Invändig tvätt

Bilens interiör dammsuger vi, golvmattorna plockas ur och tvättas. Rutorna putsas invändigt och all plast, vinyl och läder i dörrkarmar, paneler och lister rengörs med medel speciellt avsedda för varje enskilt material. Om du vill kan vi göra en våtrengöring av bilklädseln för att få bort den där förargliga kaffefläcken. Det finns även behandlingar som kan ta bort besvärande odörer som till exempel din våta hund lämnat efter sig.

Motortvätt

Ett regelbundet underhåll av ditt motorrum förlänger inte bara livslängden på din motor utan bidrar även till ett optimerat värde. Dessutom är det trevligare att öppna motorhuven om du möts av ett snyggt och rent motorrum som inte ger oljefläckar på skjortärmen. Dagens bilar har mycket inbyggd elektronik och motorrummet är ett känsligt utrymme. Det är viktigt att hålla smutsen borta då smuts binder fukt, vilket du inte vill ha i närheten av den elektronik som finns. Om man dessutom använder vatten och rengöringsmedel på fel ställen kan det orsaka allvarliga problem som kan leda till dyra reparationskostnader. När man rengör ett motorrum krävs därför både varsamhet och erfarenhet. Känner du dig osäker? Vi kan motortvätt och har kunskap om olika motorer och hur de bör handtvättas.

mercedes-1782742_1920

Silver Seal - Lackskydd för nordiskt klimat

Tuffa klimat kräver tåliga produkter

Vi vet att det är stora skillnader på vad som krävs av ett lackskydd i vårt nordiska klimat jämfört med i andra delar av världen. Silver Seal innehåller alla de egenskaper ett traditionellt lackskydd har. Det tål dessutom de belastningar på lacken det innebär att ha fyra olika årstider.

Skyddar lacken

Det traditionella sättet att skydda en lack är att lägga på ett vax. Vaxet förhindrar syret i luften att tränga in i lacken och oxidera. Det gör även ytan blank och lätt att tvätta. Starka avfettnings- och rengöringsmedel gör att hållbarheten på vaxet minskar vilket leder till att fordonet behöver vaxas flera gånger per år. För att slippa detta finns möjligheten att investera i ett lackskydd, som inte bara skyddar lacken mot oxidation, utan även har flera andra fördelar.

Hållbar yta

Silver Seal är en högteknologisk glansförsegling framtagen för att skydda fordonets lack från det nordiska klimatet med vägsalt, trafiksmuts, surt nedfall, fågelspill, trädsav och andra skadliga föroreningar. Den är utvecklad för att bibehålla lackens kondition och glanstal. Silver Seal lämnar ett starkt och hållbart skydd över tid som underlättar rengöring och underhåll. Produkten lämnar ytan starkt vattenavvisande.

Hittar du inte det du letar efter?